-- Zacapa가 주도하는 고급 ‘수제’ 럼이 그 어느 때보다 높은 인기를 누리고 있다 - 주변에서 즐길 수 있는 럼이 되어가고 있다!
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(멕시코 시티 2017년 8월 23일 PRNewswire=연합뉴스) 럼이 해적만을 위한 증류주라는 명성을 완전히 바꾸고 있다. 럼이 최고 인기 바에서 주류 메뉴를 장악하고 있다. 매우 세련된 사람들이 아페리티프로 럼을 마시고 있다. 가장 열광적인 식후 위스키 및 코냑 애호가도 럼을 디제스티프로 선택하고 있다.
(사진: http://mma.prnewswire.com/media/546361/Zacapa_Rum.jpg )
이와 같은 변신은 새롭고 더욱 광범위한 칵테일 혁명의 일부로 진행되고 있다. 일부 바에서는 지난 5년 사이 칵테일 매출이 400%[1] 이상 증가했다고 보고했다. 그러나 이 현상이 모든 칵테일에 해당하는 것은 아니다. 사람들은 칵테일의 품질에 관심을 기울이고 있다. 영국 소비자 중 거의 80%[2]가 더 큰 비용을 지불하고 양질의 재료로 만든 고급 칵테일을 구매할 의향이 있다고 응답했다.
몇몇 마스터 믹솔로지스트는 진과 위스키가 주목을 받았던 시절이 끝나고, 럼의 차례가 왔다고 말한다. 전 세계 소비자와 바텐더가 사랑하는 럼은 다양한 맛의 칵테일을 만들 때 찾게 되는 증류주가 돼가고 있다.
이번 주 멕시코 시티에서 열리는 ‘올해의 월드 클래스 바텐더’ 결승전보다 이 비밀스럽고 신비로운 증류주를 탐색하기에 더 좋은 기회는 없을 것이다. 세계 최고를 가리는 이 대회에는 업계의 주요 전문가뿐만 아니라 세계 최고의 바텐더들이 참가해 믹솔로지의 미래 경향을 선보이고 예측했다.
Zacapa의 마스터 블렌더 Lorena Vasquez는 세계 최고급 럼의 성공 비결을 공유하며 “위스키나 코냑과 같은 방식(스트레이트)으로 럼을 즐기라고 권하는 바텐더들이 늘고 있다”면서 “덕분에 전 세계 사람들이 럼의 세계에 빠져들기 시작했다”고 말했다. 이어 그는 “자사는 아무것도 섞지 않고 단독으로 마실 때 가장 정교한 맛을 내는 고급 럼을 만들어왔다”라며 “그러나 자사의 럼은 독특한 깊이를 자랑하는 맛, 풍부한 향 및 다재다능성을 기반으로 칵테일을 만들기에도 완벽하다”고 말했다.
또한, 그는 “요즘 사람들은 술에서 더 많은 것을 기대한다”며 “이야기를 들려주고, 경험을 선사하는 술을 원하며, 자사는 바로 이와 같은 술을 제공한다”고 말했다. 그리고 “자사에 있어 시간보다 더욱 위대한 고급 체험은 없다”면서 “시간은 가장 중요한 성분 중 하나다. 인생을 소유할 뿐만 아니라 음미할 시간 말이다”라고 덧붙였다.
이어 그는 “자사는 시간을 들여 최상의 버진 사탕수수를 선별하는 단계부터 독특한 숙성 과정과 각 병에 붙일 마야 ‘페타테’ 밴드 수작업 단계까지, Zacapa를 만드는 매 단계에서 시간에 초점을 맞춘다”며 “누구나 한 모금을 홀짝이면서 작은 사치스러운 순간을 음미하는데 시간을 들이듯이, 시간은 이 여정의 모든 부문에서 핵심적인 요소다. 이는 자사가 느림의 미학이라 부르는 철학이다. 이 철학은 효과가 있는 것으로 보인다”라고 설명했다.
럼이 인기를 끌고 있는 것은 비단 바에서 뿐만이 아니다. 각 가정의 식탁에서도 마찬가지다. 저녁 식사 후 사치스러운 술을 즐길 때 럼을 선택하는 이들이 늘고 있다.
Zacapa 국제 마케팅 이사 Montserrat De Rojas는 “Zacapa는 칵테일에 적합할 뿐만 아니라 코냑이나 위스키 같은 전통적인 식후 증류주를 대신하는 대안적인 디제스티프가 되고 있다”라며 “호평받는 셰프들이 추천하는 Zacapa는 풍부하고 따뜻한 맛 덕분에 식사 후에 친구들과 맛을 음미하기에 완벽한 럼”이라고 말했다.
다음에 바에 들르거나 맛있는 식사를 마친 후 아무것도 타지 않고 Zacapa 23을 마시며 럼 혁명에 가담해 보는 것도 좋을 것이다.
책임감 있는 Zacapa 음주. http://www.DRINKiQ.com.
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1. The Spirits Business 2017
2. The Spirits Business 2017
출처: Zacapa
Zacapa: Welcome To The Rum Revolution
-- Luxury 'craft' rum, led by Zacapa, has never been so popular - it's coming to a cocktail near you!
MEXICO CITY, August 23, 2017/PRNewswire/ -- Rum is well and truly shifting its reputation as the spirit only for pirates. It is taking over drinks menus of the hottest bars, being supped by the super sophisticated as an aperitif and converting even the most fanatical after-dinner whisky and cognac drinkers, to become their digestif of choice.
(Photo: http://mma.prnewswire.com/media/546361/Zacapa_Rum.jpg )
This transformation forms part of the wider cocktail revolution that's emerging, with some bars reporting over 400%[1] increase in cocktail sales over the past five years alone. However, it's not just any cocktail, people are turning their attention to the quality of their cocktails, with nearly 80%[2] of UK consumers admitting they would happily pay more for a premium cocktail with high quality ingredients.
Some master mixologists are suggesting that gin and whisky have had their time in the limelight and it's now time for rum to take centre stage. Loved by consumers and bartenders worldwide, rum is clearly becoming the go-to spirit to create cocktails for every taste.
Where better to explore this mysterious dark spirit than at this week's final of the World Class Bartender of the Year, hosted this year in Mexico City. This international summit brought together the world's best bartenders as well as the industry's leading experts to showcase and predict future trends in mixology.
Sharing some of the secrets behind the success of the world's leading luxury rum was Lorena Vasquez, Zacapa's Master Blender, "We're seeing more bartenders recommending to enjoy rum in the same way as whisky and cognac - straight up - which is introducing this incredible liquid to people all around the world. Zacapa really is the most exquisite luxury tasting rum, especially when served neat, however, its distinctive depth of flavour, rich aroma and versatility also make it perfect for cocktails.
"Today people expect more from their drinks, drinks that tell a story and create experiences. At Zacapa, we do just that and for us there's no greater luxury experience than time. Time is one of our most important ingredients, time to not just possess life but appreciate it.
"We focus on it through every stage of crafting Zacapa. From taking the time to select the finest virgin sugar cane, to our unique maturing process, to the hand crafting of a Mayan 'petate' band for each bottle. Time is integral in every part of the journey. It's just as important that everyone takes time to savour that little moment of luxury as they enjoy each sip. It's a philosophy we like to call The Art of Slow and it's a philosophy that appears to be working."
And it's not just at the bar that rum is winning but at the dinner table too. More of us than ever are switching to rum for an after-dinner moment of luxury indulgence.
Montserrat De Rojas, Global Marketing Director, Zacapa, said: "Zacapa not only lends itself to cocktails, it's challenge and take the place of traditional post dinner spirits such as cognac and whisky as an alternative digestif. With recommendations from esteemed chefs, its rich and warming flavour makes it the perfect rum to sip and savour among friends after enjoying a meal."
So next time you are at the bar or finishing a great meal, order a Zacapa 23 neat and be part of the rum revolution.
Enjoy Zacapa responsibly. Visit http://www.DRINKiQ.com.
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1. The Spirits Business 2017
2. The Spirits Business 2017
Source: Zacapa
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