[PRNewswire] S.Pellegrino Young Chef 2020 Grand Finale 카운트다운 시작

입력 2019-12-17 09:45  

[PRNewswire] S.Pellegrino Young Chef 2020 Grand Finale 카운트다운 시작

-- 12명의 결선 진출자와 지역 예선 하이라이트 발표

(밀라노 2019년 12월 17일 PRNewswire=연합뉴스) S.Pellegrino가 세계적인 요리 인재 대회 S.Pellegrino Young Chef 2020의 결선 진출자를 발표했다. 2015년에 시작된 이 프로젝트는 차세대 요리 인재를 양성함으로써 미식의 미래를 키우는 것을 목적으로 한다.

멀티미디어 배포 자료 보기: https://www.multivu.com/players/uk/8662151-s-pellegrino-young-chef-2020/

올해는 세계 곳곳에서 134명(18~30세)이 12개 지역 결선에 진출했다. 이들 중 불과 12명이 국제 결선에 진출해서 2020년 5월의 결선에서 경합을 펼칠 예정이다. 국제 결선 진출자 명단은 https://www.sanpellegrinoyoungchef.com/en/finalists에서 확인할 수 있다.

S.Pellegrino는 미식의 첨단을 달리는 이들이 사회적 영향력과 변화를 위한 장치로 미식을 이용하는 사례를 개척하고 있다고 믿는다. 이는 이번 대회에 출전한 젊은 셰프들에서 잘 드러난다. 한 예로, 중앙 유럽 예선에서 우승한 독일의 Levente Koppany는 자연을 존중하고, 환경을 보존하는 매력적인 이야기를 들려주는 시그너처 요리를 만들었다. 마찬가지로 유로 아시아 예선에서 우승한 모스크바 출신의 Vitalii Savelev는 셰프들이 요리를 뛰어넘는 영향력을 행사할 수 있다고 언급했다.

모두가 갈망하던 국제 결선 진출권 외에 Acqua Panna Award for Connection in Gastronomy도 수여됐다. 이 상의 수상자는 대회 중 젊은 참가자와 동반한 모든 멘토어의 투표로 선정됐다. 또한, 전 세계 Fine Dining Lovers 온라인 커뮤니티의 투표로 수상자를 선정하는 Fine Dining Lovers Food for Thought Award도 수여됐다.

마지막으로 올해는 S.Pellegrino Award for Social Responsibility라는 세 번째 상도 수여된다. 이 상은 식품 지속가능성과 관련해 국제적으로 인정받는 목소리를 내는 Food Made Good의 투표로 선정된다. 이 상은 '지속가능한 실천의 결과물인 요리가 최고의 요리'라는 원칙을 반영한 요리에 수여됐다. 지속가능성에 대한 기발한 접근법을 취한 이들을 선정한 심사위원단은 기후 변화, 생물다양성, 음식물 쓰레기, 자원 이용, 영양, 협력, 옹호 및 혁신 측면에서 각 요리가 미치는 영향을 살폈다.

전체 셰프 중 4분의 1이 현지 재료를 사용하는 것이 중요하다고 강조했다. 그에 따라 뜨거운 지속가능성 주제로 '산지'가 떠올랐다. 두 번째로 가장 많이 언급된 사안은 음식물 쓰레기다. 이 사안은 음식물 쓰레기 최소화에 대한 셰프들의 인식을 강조했다.

이 프로젝트의 다양성과 관련해 긍정적인 성과가 2019 지역 대회의 하이라이트를 완성한다. 이번 대회가 시작될 때 S.Pellegrino는 이 프로젝트의 성별 균형을 높이겠다고 강조했다. 미식 업계는 종종 다양성이 부족한 힘든 환경이기 때문이다. 이와 같은 이유로 각 지역 결선에는 적어도 세 명의 여성 셰프가 출전하게 됐고, 프로젝트 전체로 볼 때 처음으로 남녀 심사위원 비율이 50:50을 기록했다. 그뿐만 아니라 전체 지역 중 절반 이상에서 여성 심사위원이 남성 심사위원보다 많았다.

2020 Global Jury에 참여할 전문가 셰프와 큰 기대를 받고 있는 2020 Grand Finale의 더 자세한 내용에 관한 추가 발표가 있을 예정이다.

사진 - https://mma.prnewswire.com/media/1055574/S_Pellegrino.jpg

로고 - https://mma.prnewswire.com/media/899183/SPellegrino_Young_Chef_2020_Logo.jpg

출처: S.Pellegrino



The Countdown to the S.Pellegrino Young Chef 2020 Grand Finale Has Started: 12 Finalists Are Announced, as Well as Some Highlights on the Regional Competitions

MILAN, Dec. 17, 2019 /PRNewswire/ -- S.Pellegrino has announced the finalists of its global culinary talent search, S.Pellegrino Young Chef 2020. Launched in 2015, the initiative aims at nurturing the future of Gastronomy by promoting the next generation of culinary talent.

To view the Multimedia News Release, please click: https://www.multivu.com/players/uk/8662151-s-pellegrino-young-chef-2020/

This year, 134 contestants from across the globe - aged between 18 and 30 - took part in 12 Regional Finals, and this was narrowed down to just 12, who will compete in the final in May 2020. Click here to discover the winners https://www.sanpellegrinoyoungchef.com/en/finalists

S.Pellegrino believes that those at the cutting edge of gastronomy are pioneering its use as a device for social impact and change, and this was demonstrated by the young chefs throughout the competition. For example, in Germany, winner of the Central European competition, Levente Koppany created a signature dish which told a compelling story of respecting nature and acting to preserve the environment. Similarly, in Moscow, Euro-Asia winner Vitalii Savelev commented that he believes a chef can have an impact that goes beyond the cooking of a dish.

As well as the coveted positions in the finals, also presented were the Acqua Panna Award for Connection in Gastronomy, voted for by all the mentors that accompanied the young participants during the competition, and the Fine Dining Lovers Food for Thought Award, which is voted for by the online community of Fine Dining Lovers all over the world.

Finally, a third award was introduced this year: the S.Pellegrino Award for Social Responsibility, voted for by Food Made Good, an internationally recognized voice on Sustainability in food. This accolade has been assigned to the dishes that represent the principle that food is best when it is the result of sustainable practises. Rewarding those with novel approaches to sustainability, the judges for the Social Responsibility award looked at the impact of each dish in terms of climate change, biodiversity, food waste, resource use, nutrition, collaboration, advocacy and innovation

Provenance was a hot sustainability topic with a quarter of all chefs highlighting the importance of sourcing local ingredients. The second most mentioned issue was food waste, emphasising chefs' awareness of minimising food waste.

A positive accomplishment related to the diversity of the initiative completes the highlights on the 2019 Regional Competitions. At the beginning of this edition, S.Pellegrino took a commitment about increasing gender balance of its initiative, as it recognizes that Gastronomy can be a challenging environment, sometimes lacking diversity. For this reason, at least three female chefs were present in each Regional Final, and the judging panels saw for the first time an equal split of 50% male and 50% female jurors across the full initiative. Moreover, in over half of the regions, the number of female jurors was higher than male.

Further announcements are to come concerning the luminary chefs who will be part of the 2020 Global Jury, as well as more details on the highly anticipated 2020 Grand Finale.

Photo - https://mma.prnewswire.com/media/1055574/S_Pellegrino.jpg

Logo - https://mma.prnewswire.com/media/899183/SPellegrino_Young_Chef_2020_Logo.jpg

Source: S.Pellegrino

[편집자 주] 본고는 자료 제공사에서 제공한 것으로, 연합뉴스는 내용에 대해 어떠한 편집도 하지 않았음을 밝혀 드립니다.
(끝)


<저작권자(c) 연합뉴스, 무단 전재-재배포 금지>

관련뉴스

    top
    • 마이핀
    • 와우캐시
    • 고객센터
    • 페이스 북
    • 유튜브
    • 카카오페이지

    마이핀

    와우캐시

    와우넷에서 실제 현금과
    동일하게 사용되는 사이버머니
    캐시충전
    서비스 상품
    월정액 서비스
    GOLD 한국경제 TV 실시간 방송
    GOLD PLUS 골드서비스 + VOD 주식강좌
    파트너 방송 파트너방송 + 녹화방송 + 회원전용게시판
    +SMS증권정보 + 골드플러스 서비스

    고객센터

    강연회·행사 더보기

    7일간 등록된 일정이 없습니다.

    이벤트

    7일간 등록된 일정이 없습니다.

    공지사항 더보기

    open
    핀(구독)!