(도쿄 2020년 3월 25일 PRNewswire=연합뉴스) 도쿄 Ete의 쇼지 나츠코 셰프(일본)가 Valrhona가 후원하는 2020년 Asia's Best Pastry Chef Award의 수상자로 선정됐다. 쇼지 셰프는 제8회 연례 아시아 50대 베스트 레스토랑(Asia's 50 Best Restaurants) 시상식에서 상을 받았다. 현재 아시아에서 여행이 제한된 만큼, 올해 시상식은 가상 시상식 형태로 진행됐다. 가상 시상식은 3월 24일(화요일) 4pm(HK/SG; 5pm JPN) 아시아 50대 베스트 레스토랑 페이스북 페이지[https://www.facebook.com/Asias50BestRestaurants/ ]와 유튜브 채널[https://www.youtube.com/user/worlds50best ]에서 스트리밍 됐다.
쇼지 셰프는 2019년 아시아 50대 베스트 레스토랑 명단에서 현재 5위에 올라 있는 Florilege에서 요리 경력을 쌓기 시작했다. 그녀는 Florilege의 소유주인 가와테 히로야스 셰프의 교육 하에 수셰프로 승진했다. 그녀는 2014년에 도쿄 시부야에 Ete(프랑스어로 '여름'을 뜻한다)를 열었다. Ete는 초청을 받은 손님만 올 수 있으며, 좌석이 네 개인 독점 오마카세 레스토랑이다.
쇼지 셰프는 패션 명가와 디자이너 핸드백에서 영감을 받아 시그너처 케이크 라인을 개발했다. 해당 케이크에는 루이뷔통의 Damier 프린트에서 힌트를 얻어 만든 딸기 케이크와 샤넬의 Matelasse 백에서 보이는 독특한 바늘땀이 연상되는 복숭아 케이크 등이 있다. 자유분방하고 고급스러운 각 케이크는 일본의 소중한 과일로 만들며, 보석 상자를 닮은 검은색 상자에 담겨 판매된다.
지난 12월에 Ete는 더 큰 공간으로 확장했고, 쇼지 셰프는 자신의 레스토랑을 대중에게 개방해 더 많은 손님이 자신의 수제 케이크를 체험할 수 있도록 했다. 새로운 매장에는 그녀가 케이크를 만드는 장면을 고객이 볼 수 있는 '케이크 실험실' 공간도 마련됐다.
아시아 50대 베스트 레스토랑 콘텐츠 이사 William Drew는 "패션에서 영감을 받은 쇼지 나츠코 셰프의 작품은 그녀의 완벽주의, 디테일 집중 및 창의적인 비전을 보여준다"라며 "계절성에 대한 인식과 타협 없는 품질로 만들어 과일을 얹은 그녀의 케이크는 일본 요리의 예술성을 구현한다"라고 설명했다.
Valrhona 사장 Clementine Alzial은 "쇼지 나츠코 셰프는 현 상태에 끊임없이 도전하며, 계절성을 중심으로 작업하고, 품질과 완벽주의라는 자사의 가치를 공유하는 기업인"이라며 "그녀는 수여자로서 큰 자부심이 드는 비저네리이며, 페이스트리를 우수한 차원으로 향상시킨다"라고 말했다.
쇼지 셰프는 Fabrizio Fiorani (2019), Nicolas Lambert (2018), Kazutoshi Narita (2017), Cheryl Koh (2016), Hidemi Sugino (2015), Janice Wong (2014 및 2013) 등 기존 수상자인 여러 유명 파티시에의 전철을 밟고 있다.
미디어 문의:
CatchOn, A Finn Partners Company
이메일: asias50best@finnpartners.com
전화: +852-2566-8988
사진: https://mma.prnewswire.com/media/1136033/Best_Pastry_Chef_Portrait.jpg
Japanese chef Natsuko Shoji of Ete in Tokyo is the 2020 winner of the Asia's Best Pastry Chef Award, sponsored by Valrhona.
로고: https://mma.prnewswire.com/media/1085423/50_Best_Asia_Restaurants_Logo.jpg
Asia's 50 Best Restaurants 2020 Logo (PRNewsfoto/Asia's 50 Best Restaurants 2020)
출처: Asia's 50 Best Restaurants 2020
Natsuko Shoji Of Ete, Tokyo, is the 2020 Recipient of Asia's Best Pastry Chef Award, Sponsored by Valrhona
TOKYO, March 20, 2020 /PRNewswire/ -- Japanese chef Natsuko Shoji of Ete in Tokyo is the 2020 winner of the Asia's Best Pastry Chef Award, sponsored by Valrhona. Shoji will be honoured as part of the eighth annual Asia's 50 Best Restaurants awards. As a result of current travel restrictions in Asia, this year's event takes the form of a virtual awards ceremony, streaming on the Asia's 50 Best Restaurants Facebook page [https://www.facebook.com/Asias50BestRestaurants/ ] and YouTube channel [https://www.youtube.com/user/worlds50best ], starting at 4pm (HK/SG; 5pm JPN) on Tuesday, 24th March.
Shoji began her culinary career at Florilege, currently ranked No.5 on the Asia's 50 Best Restaurants 2019 list. Under the tutelage of Florilege's chef and owner Hiroyasu Kawate, Shoji was promoted to sous chef. In 2014 Shoji opened Ete (meaning 'summer' in French), an exclusive, invitation-only, four-seat omakase restaurant in Tokyo's Shibuya neighbourhood.
Drawing inspiration from fashion houses and designer handbags, Chef Shoji developed a line of signature cakes, including her strawberry cake that takes its cues from Louis Vuitton's Damier print, or the peach cake that evokes the distinctive stitching on Chanel's Matelasse bags. Indulgent and luxurious, each cake contains Japan's prized fruit and is presented in a black box designed to resemble a jewellery box.
In December, Ete expanded to larger premises and Shoji opened the restaurant to the public, allowing more diners to experience her hand-crafted creations. The new space also includes a 'cake lab' where customers can watch the pastry chef craft her creations.
William Drew, Director of Content for Asia's 50 Best Restaurants, said: "Natsuko Shoji's fashion-inspired creations reveal her perfectionism, attention to detail and creative vision. With her appreciation for seasonality and uncompromising quality, the chef's sculpted, fruit-topped cakes embody the artistry of Japanese cuisine."
Clementine Alzial, General Manager of Valrhona, said: "As an entrepreneur who constantly challenges the status quo, who is driven by seasonality and shares our values of quality and perfectionism, Natsuko Shoji is a visionary whom we are very proud to honour with this award, raising pastry to an outstanding level."
Shoji follows in the footsteps of celebrated pastry chefs who have previously earned the accolade, including Fabrizio Fiorani (2019), Nicolas Lambert (2018), Kazutoshi Narita (2017), Cheryl Koh (2016), Hidemi Sugino (2015) and Janice Wong (2014 and 2013).
Media Contact:
CatchOn, A Finn Partners Company
Email: asias50best@finnpartners.com
Phone: +852-2566-8988
Photo: https://mma.prnewswire.com/media/1136033/Best_Pastry_Chef_Portrait.jpg
Japanese chef Natsuko Shoji of Ete in Tokyo is the 2020 winner of the Asia's Best Pastry Chef Award, sponsored by Valrhona.
Logo: https://mma.prnewswire.com/media/1085423/50_Best_Asia_Restaurants_Logo.jpg
Asia's 50 Best Restaurants 2020 Logo (PRNewsfoto/Asia's 50 Best Restaurants 2020)
Source: Asia's 50 Best Restaurants 2020
[편집자 주] 본고는 자료 제공사에서 제공한 것으로, 연합뉴스는 내용에 대해 어떠한 편집도 하지 않았음을 밝혀 드립니다.
(끝)
<저작권자(c) 연합뉴스, 무단 전재-재배포 금지>
관련뉴스